BİTKİ ÖRTÜSÜNÜ GÜÇLENDİRME

Posted By on 10/12/2015

BİTKİ ÖRTÜSÜNÜ GÜÇLENDİRME

BİTKİ ÖRTÜSÜNÜ GÜÇLENDİRME

1)–Orman köylüsü adını aldığı topraklardan anlaşılacağı üzere orman köylüsü söylenir.

Yöre dilimlerine bitki örtüsünün zengin olduğu toprakların ağaç varlığı olan insanlar olduğunu anlamalıyız. Şehirliden farkı orman ile iç içe yaşamasıdır. Orman köylüsünün özü…

2)–Ağaç kesen bazı köylüler zaman zaman katliam boyutu genç ağaçların ölümüne sebep olmaktadır bazıları; iletişim formüllerinin eksik kurulduğu yörelerde ağaç ölümlerini görmek mümkün.

Duyarlı insanlar az olunca çevreninkoşullarına boyun eğmeye mecbur kalıyor çoğunlukla insanlar üzüntülerini dışa vuramamanın burukluğunu yaşıyor.

3)–Orman köylüsünün büyük çoğunluğu evlat sevgisi gibi sever ormanı sever korur.

Bu farkı söylemenin oksijendeki zenginlik olmasıdır.

Orman köylüsü fahri müfettişlerdir her an birlikte; yaşam olduğu bitki örtüsü vücut bulur köylü ekosisteme dönüşüme destek olunmakla yöre insanları.

4)–Şehirli fantazilerinden dolayı şehirde yaşar ormanı sevdiğini söyler amma orman köylüsü kadar sevmez çünkü orman köylüsü orman ile iç içe yaşamakta manevi olarak bitki örtüsünün dilini bilen insanlar bitki örtüsünün davranışlarını bilen insanlardır…

5)–Orman köylüsünü alternatif iyileştirmeler ile imkânlara kavuşturulursa köylüler ormanı en iyi orman köylüsü koruyacağını bilmeliyiz?

Orman köylerin yöresel doğal güzelliklerini bozmadan turizime açmak ve ev pansiyonculuğunu yöre insanına öğretmek için küçük küçük oparasyonlar yaparak köylüyü ev yemekleri ile hizmet verip bedelini almayı öğretebilsek ormanı koruma aygıtı olur. Orman köylüsü…???

 

birincihaber88

6)–Orman köylüleri şehirdeki insanlardan daha az hasta olması? Doğal beslenmede ve temiz hava; temiz su bol oksijenle yaşamasıdır?

Şehirdeki insanın kirli hava,gürültülü stresli zaman zincirinde şehirli bu diğer fantaziler ayrıntı sahlık ruhsal ve doğal olmayan zamana sıkışınca insanlar hasta oluşu köylüden daha çok olduğu doğru…???

7)–Orman köylüsü çok çabuk kırılabiliyor ve çok çabuk mutlu olabiliyor olmaları doğal kişiliklerinin yansıması siyah beyaz misali doğal insanlar ara tonlarda saklanan kirlilikler orman köylüsünde niyet saklama kurnazlıkları olmayan doğal insanlardır.

Orman köylüsü sosyal zenginliklerin tarafları olan şehirliler kirli hava solumaktan niyetlerini ara tonlara saklamaktalar sorun iletişim eksikliğindendir…???

8)–Kuralsız ağaç kesen bir kısım orman köylüsü yaşamını kolaylaştırmak için kusur işlemekte?

Yöresinde alternatif imkânları bilemeyen köylü kusurlu bilgisiyle ışık tutmayan aydın insanlardan bilgi yoğunlaşmış. Paylaşılırsa değerdir…???

9)–Bazı orman köylüleri ormanı keser çıplaklaştırdığı toprakların erozyonla akıp gitmesi bilimsel kusurumuzdur?

Biliçsiz ağaçkesenlerin durdurulmasının yolu alternatif yaşam formulleri ile dönüştürülebilir…???

10)–Türk toplumunun tanıdığı ürün tarhananın Sakaryalılar tarafından tarhana söylemini içerik olarak zenginleştirip besin zenginliğini çeşitliyerek el emeğini bölge insanı ile özleştirilip Sakarya tarhanası diye marka oluşabilir.

11)–Orman köylüsünün kış yaz sofrasında severek yadiği tarhana; hanımların el emeğiyle ürettikleri, tarhana önemsenen yemektir. Okuryazar aydınlar, tarım ve ziraat uzmanları kimyagerler, sağlık uzmanları bilgisi olan bu konuda fikir üreterek el emeğini farklılık değil özü yapıp bölge insanına üreteceği bu hamurda; rehber uzmanların ortaklaşa hazırlayacağı tarhana yeni kimliğini kitapçık yaparak uygulama kılavuzu olur.

12)–Kır çileği tohumunu uygun sahalara ekerek alternatif ürün ticari kazanım olabilir. Orman köylüsüne ormanda sahalar oluşturarak ağaç fidesi yetiştiriciliği orman köylüsüne öğretilebilir. Ticari amaçla büyütülebilir köylü.

13)–Çıplaklaşan topraklara böğürtlen,kuşburnu alternatifleri ticari amaçla orman köylüsünün yaşamını kolaylaştıracak çeşitler yüksek rakımda yetişen kestane,ıhlamur,ceviz ve benzer çeşitlerin dikilmesini teşvik ettirmek…???

14 Meyvelerin sıkılarak sularının ayrıca değerlendirilmesi için uygun araç oluşturulup meyve sularının alınmasına kolaylık sağlar.

15)–Arı yetiştirilmesi ile bal üretebilmek için uygun toprakların çimenini tohumlarla zenginleştirmek ve hayvancılığı rağatlatmak ilkemiz olmalı.

16)Orman köylüsünün ürettiği; süt, bal, meyve suları bol yetişen ürün çeşidinin harmanlanmasından alternatif tarhana ve benzer değişik ürünler el emeği ile doğal besin çeşitliliği ile ticari gelir oluşur.

17)–Ev pansiyonculuğu vasıtası ile üretilen ürünler birinci elden pazara açılımını kazanıma dönüştürebilir köylü insanlar.

18)–Ürünlerin markalaşması için ürün festivalleri oluşturulur ürünler önce vilayete açılır sonra ülkeye ve daha sonra sınır ötesi pazara açılabilir. Hem toprak erozyonunu ve bitki fide üretimi ile arttırmak ve mevcut ormanların korunması için yaşamı kolaylaştırıcı alternatif kazanımları oluşturmalıyız.

Milat tarihi 1999 Depreminden sonra Ülkem için düşündüğümü kaleme aldım paylaşılmasını istediğimi ilgili kurum ve makamlara gönderdim. Ben T.C.vatandaşı Osman Zor İle ile iletişim kurmak isteyenlerin dikkatine 0264,2770082—/  0545,5560618 —İLETİŞİM-89-

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir