MARKA KABULU PAYLAŞILDIKÇA MARKA

Posted By on 10/12/2015

MARKA KABULU PAYLAŞILDIKÇA MARKA

 Manisa vilayetindeki kabul (41) çeşit karışımın insanlarla paylaşılması Manisa vilayetinin tanınmasındaki ölçüdür. Marka özlem ve paylaşımdır.

  

Sakarya vilayetinde doğanın lütfu güzellikler dağları ormanları akarsuları, gölleri, göletleri bitki örtüsünün sayısal çokluğu dört mevsimi denizi yeşilin tonlarının harmonisi yaylalar kırsal köyler bakir alanlar işletilmeye muhtaç coğrafi zenginliklerimizin her biri doğru şekilde paylaşılırsa her biri bağımsız birer marka olabilecektir.

 

Sakaryalıyım diyen her bireyin ortak kabulü olabilme formülünün hazırlama formülünü bilim insanlarını davet ederek Sakarya da seçimle gelen en üstü ile en altındaki önderleri ortak aklı oluşturma dayanışmasını milletvekilinden belediye başkanlarından ekonominin temsilcileri odalardan sivil toplum katmanlarının başkanları tarım ve ziraat odaları muhtarlıklar ve medya ve basın. 

Sakarya vilayetinin plakası (54) elli dört çeşit bitki türünün karışımı ile yapılacak ürünün adı (54) diye tanımı yapılarak paketlenerek ömrünü zaman içinde kullanımı ömrünü uzatan ürünün besleyici gücünü karışım çokluğundan alması ile beslenme kültürümüze ve sağlıklı yaşamanın özlem, duyulan ürünü olabilir…

 

Sakarya nehri kirlilikten arınarak nehir yatağı çevresini yeşil tonlarla beslenirse nehir boyu yürüyüş bantları belli boyutlarda dinlenme tesisleri nehir yatağına su cepleri ve suyu yükselticilerle su şelaleleri Sakarya nehrini kirliliklerden arındırarak doğal seyrinde korunumu Sakarya da ki Sakaryayı özlenen su durumuna getirilmesi…

 

Sakarya yatağı iki koldan akışı Sakarya ovasını ada durumunda görüldü beşköprü diye adlandırılan köprü bir kolunun üzerine kurulmuştur.  

21 Haziran 1921 de işgalden kurtuluşunun,89.uncu yılındayız 17 Haziran 1954 tarihinde TBMM de onayı ile Sakarya adıyla vilayet olmuştur… 

 

Tarih yazarları tarihi yazarken belge bulgu ve yapılan eserlere ve yaşamış kültürler örnek olabilecek rehberlerini yazarlar tarihi gelecek nesilde yaşanmış geçmiş yılları okurlar ve geçmişi yâd ederler günümüzün yaşadığı süreci tarih yazması için geçmişini koruyan geleceğe eser üretmesi güzel alışkanlıkları yaşayarak kültürümüzün gelecek kuşaklara marka tabirindeki doneler in günümüz insanlarının yaşayarak yaşatmalıdır diye temenni ederim. 

 

 

68

Günümüze kadar varlığını koruyan ulusal gen bankası yarım asır önceki Diyarbakır kapuzunun Ankara domatesinin daha birçok yerel lezzetin tohumunu eski tatları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çok güzel koşullarda koruyor gen bankası (9) dokuz bin civarında yerel bitki yabani akrabaları ve yabancı türlerin tohumlarının bulunduğu belirtilmesi sevindiricidir.

 

Yeter artık hormonlu üretilen gıdalara ezilimi zulümden dönüşü doğal tohumlarla üretimin yaygınlaşmasını hep birlikte talep edelim.  

Hormonlu gıdalar her türlü hastalıkları yaydığını bilim otoriteleri söylüyor üretilecek ürünleri kim ve kimler ürettiğini teşvikini basın medya gündemde yaşatmalı.

 

 

Milat tarihi 1999 Depreminden sonra Ülkem için düşündüğümü kaleme aldım paylaşılmasını istediğimi ilgili kurum ve makamlara gönderdim. Ben T.C.vatandaşı Osman Zor İle ile iletişim kurmak isteyenlerin dikkatine 0264,2770082—/  0545,5560618 —İLETİŞİM -68-

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir