Orman Bölge çözüm getirmeli

Posted By on 09/12/2015

 

Orman Bölge çözüm getirmeli

Aksu köyündeki kadastro çalışmalarını mual noktalarının yerinde kaydedilmediği ortak görüştür. Bölgede yaşayan insanlar harita çalışmalarını bilirkişisi olmadığından topografik yapının konumunu tanıma yetersizliğinden.

Ve anlatım, iletişimden dolayı memurlarla bilirkişi arasında mirengi kodlarını okuyan terimlerle konuşan haritacılar köy bilirkişilerinin bu terimlere yabancı olduğu için uzaktan yer tanımlamasını sorulmasıyla kayıtlara geçtiği ortak görüştür.

Köydeki arazi sahiplerinin yılların akışı içinde yaşlanan büyükler ölmüşlerdir. Miras intikalleri ikinci kuşak ve üçüncü kuşak hatta dördüncü kuşak arasında el değiştirmektedir. Mirasçılar kendi aralarında paylaşım kurduklarını arazi üzerindeki şeklini köydeki bilirkişiler bilememektedir.

Nedenle bilirkişilerin arazi tanımlamalarını yaparken isimler toprakla örtüşmemektedir. Toprak sahiplerinin adına yazılabilecek yerlere çıplak gözle mahallinde görülmediğinden tarım ürünü olan yerlerle ormanlık olan yerler karıştırılmıştır. Bu konuda yeni bir ölçümleme yapılması ile soruna köklü çözüm olacağı ortak görüştür.

Toprakların toprakları eksik olarak kayıtlara geçen birçok insan miras yoluyla gelen topraklarını yapılan çalışmayla kaydırıldığı düşünülmektedir.

 

birincihaber17

4999 sayılı kanunun 11-12. mevzuatında; öngörüsü fenni haritaların çözümünü düzeltici maddesine istinaden Orman Bölge Müdürlüğü’nün konuya çözüm getirilmesini düşünen insanlar ortak bir belge oluşturmayı bu belge ile

Bölge Müdürlüğüne mağduriyeti anlatarak gereğinin emir ve musadelerini yeniden ölçümlerin malinde bilirkişilerin tanımı birebir toprak sahipleriyle görüşerek görüş birliğiyle kayıtlara geçirilmesi ortak kanaattir.

İçerik konusunda Aksu Köyü’nden olup yaşam mücadelesini devam ettirdikleri ikametgâhlarının bir kısmının Sakarya Vilayeti’nde bir kısmının ise Sakarya Vilayeti dışında bir kısmının başka ülkelerde ikamet etmelerinden dolayı kadastro çalışmalarının askı sürelerinden bilgileri olamamıştır…

Köyde oturan insanların haritalar üzerinde askı süresinde kendi yerlerini bulamamışlardır. Hatta çizim ve kod numarası olan dayanakları olmayan ismen zikredilmeyen arazi yapısını tanıma güçlüğü çekmişlerdir.

Bu haritaları uzmanları olan haritacılar birbirlerinin haritalarını yer ve mekân olarak kendileri de bulamıyorlardı. Bu durumda köydeki insanlar ne kendi haklarını ne de köyün dışında kalan insanların haklarını birbirleriyle iletişim kurma gereğinin harita üzerindeki bilgi yoksulluğundan iletişim kurulamamıştır.

Köydeki insanların hukuksal ve evrensel bilgileri bilemediklerinden zaman akışında topraklarının geçmişte tapu gibi sorunları yoktu. Kadastro çalışmaları ellerindeki toprakları bir başkaları tarafından ellerinden alınabileceğinin bilincinde değillerdir…

Ortak görüşteki insanlar imzalarıyla üst yazının kendilerini ifade ettiğini aşağıda isim ve imzaları olacak. 4999 sayılı kanunun 11-12. mevzuatında; öngörüsü fenni haritaların çözümünü düzeltici maddesine istinaden Orman Bölge Müdürlüğünün konuya çözüm getirmesini arz ederiz.

Milat tarihi 1999 Depreminden sonra Ülkem için düşündüğümü kaleme aldım paylaşılmasını istediğimi ilgili kurum ve makamlara gönderdim. Ben T.C.vatandaşı Osman Zor İle ile iletişim kurmak isteyenlerin dikkatine 0264,2770082—/  0545,5560618 —İLETİŞİM-17-

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir